Хай-тек каміни Rocal, які розробив дизайнер Джоан Гаспар

Дизайн - як багато понять можна вмістити в це слово: красу, любов, затишок, тепло, неповторність і душевний спокій. Саме такі емоції викликають дизайнерські камінні топки і печі від іспанської фірми Rocal, які вносять революційний погляд на традиційний обігрів і естетику.

хай-тек камины Rocal

Компанія Rocal створена в 1982 році недалеко від іспанського міста Барселона (Каталонія). Компанія нараховує понад 30 років досвіду в створенні камінної продукції і з кожним роком вносить безліч новинок і створює неповторні форми, які кожен день радують око тисячі користувачів, які вже вибрали для себе цей продукт.

Основним проектантом і художником у створенні продукції Rocal - є відомий іспанський дизайнер Джоан Гаспар (Joan Gaspar), який народився в 1966 році. В даний час він має власну дизайнерську студію, викладає в школі EMA в Барселоні. На питання, чому він займається проектуванням дизайну камінів, він відповідає так:

Камін - це фундаментальна частина інтер'єру, яка служить для комфортного проживання при високому рівні взаємодії з користувачем. Ритуал підлаштовування деревини в вогонь є важливим процесом і навіть магічним актом, так як він призводить до миті, коли клієнт буде насолоджуватися теплом і суспільством палаючого вогню.

Joan Gaspar починаючи співпрацю з іспанським виробником камінних топок і печей Rocal Manufacturas чітко визначив загальну мету - створення красивих але при цьому дуже високотехнологічних камінів. Ці каміни викликають емоції навіть коли знаходяться в стадії спокою і не розпалюються, прикрашають і надають особливого шарму приміщенню, але з певною стриманістю і елегантністю.

Joan Gaspar

Їх потужність одночасно пов'язана з розкішними лініями дизайну, дозволяє отримати неповторну панораму вогню. Це був основний критерій в період творіння продукції Rocal, який з особливим палким жаром надихав Joan Gaspar на створення продукції.

Хай-тек каміни компанії Rocal виконані з міцної жаростійкої стали, зверху пофарбовані термостійкою фарбою, яка, до речі, під час роботи каміна не змінює колір і не виділяє неприємного запаху.

У камінах Rocal встановлена ​​система вторинного допалювання газів, практично у всіх моделях камінів є можливість підведення повітря з вулиці (крім деяких острівних камінів), і найголовніше - каміни Rocal відрізняються високим рівнем ККД, більше ніж 80%.

Хай-тек камины Rocal

Камера згоряння в хай-тек камінах Rocal футерована (викладена) чорними плитами з термостійкого матеріалу вермикуліт. У багатьох моделях камінів є попільник.

Не можна також залишити поза увагою і те з якою легкістю здійснюється контроль / управління первинного і вторинного повітря, що надходить в камеру згоряння, і в той же час, елементи управління надійно сховані, щоб гармонійно поєднуватися з дизайном камінів. Також завдяки високій ефективності і технологічності камінних топок і печей Rocal, скло завжди залишається чистим.

хай-тек камины Rocal

Дизайнерські каміни Rocal можна не тільки повісити на стіну, але і опціонально поставити на ніжки, або використовувати обертову плиту, яка дозволяє встановлювати камін по середині кімнати.

Rocal - це один з небагатьох виробників готових камінів у якого в асортименті є три острівні моделі. Остравние каміни - це каміни, які можна встановлювати в центрі приміщення і до дизайну одного з таких каменів причетний саме Джоан Гаспар, а саме до створення моделі хай-тек каміна Rocal Gala.

островной камин Rocal Gala

У лінійці хай-тек камінів Rocal є і особлива модель каміна - Angle. Основною особливістю каміна Rocal Angle є те, що до нього додатково може бути встановлений сервопривід, завдяки якому камінну топку можна повертати за допомогою пульта дистанційного керування (рекомендуємо подивитися відео, на якому добре видно дана технологія).

До творінь Joan Gaspar для фірми Rocal належать такі моделі хай-тек камінів як:

  • Rocal City,
  • Rocal Drop,
  • Rocal Vertex,
  • Rocal Born,
  • Rocal D-7,
  • Rocal D-8,
  • Rocal D-9,
  • Rocal D-10.

Всі ці моделі створені, щоб викликати емоції і нікого не залишити байдужим до даного продукту. Деякі каміни мають традиційні лінії, а інші відображають більш сучасні архітектурні концепції. Однак, всі вони демонструють високу технологічність.

хай-тек камины Rocal

Додатково для камінів Rocal можна встановити автоматичну систему контролю горіння ECOntrol за допомогою якої контролюється процес горіння. Система автоматики для каміна створена для автоматичної підтримки заданої вами температури в приміщенні, вона сигналізує вам коли необхідно підкинути дрова в камінну топку. Пристрій складається з:

  • дисплея,
  • датчика двері,
  • датчика температури,
  • повітряної заслінки і блоку управління.

Занурившись в творчий процес, Джоан Гаспар відважно поєднує новочесні технології з привабливою формою, бізнес з мистецтво, функціональність з оригінальністю і постійно шукає нові рішення, які ви незабаром зможете побачити в творах камінних топок і печей іспанської фірми Rocal. Якщо ви в пошуку оригінальних камінних топок і печей, тоді вам саме до нас. Розділіть тепло разом з нами!