Чому Jotul обирає чавун

Jøtul виробляє чавунні каміни з 1853 року. Це дуже міцний матеріал, який витримує високі температури і їх різкі коливання. Тому Jøtul вибирає чавун для своїх камінів, також як виробники машин використовують чавун в процесі продукції двигунів.

Jotul

Чавун в Jøtul виробляється з лому, що надходить від місцевих переробників металу. Під час його плавки видаляються всі забруднення, одночасно додається вугілля і різні хімічні з'єднання, завдяки яким можна отримати потрібний склад. Коли розплавлений чавун досягне потрібної температури, він проходить аналіз в лабораторії при фабриці в Kråkerøy і в разі потреби до нього додаються інгредієнти, завдяки яким ми отримуємо відомий своєю якістю чавун Jøtul. Ливарний автомат вливає рідкий чавун в форми із спеціального піску, який після того як застигне перетворюється у форму для відливання сучасних печей Jotul.

ПРИСТОСОВАНИЙ ДЛЯ РОБОТИ В ЕКСТРЕМАЛЬНИХ ТЕМПЕРАТУРНИХ УМОВАХ

Чавунна дров'яна піч складається з частин які створюються завдяки литтю. В результаті чавун стає дуже стабільним матеріалом, який не змінює свою форму під впливом високої температури. Прикладом відомим з повсякденного життя тут може бути різниця в реакції на холодну воду, на розігрітій чавунній сковороді і сталевої форми.

Не дивлячись на те, що вони створені практично з однакового матеріалу, вони абсолютно по різному реагують на зміни температури. Там де форма буде деформуватися, чавун залишиться незмінним.

МАТЕРІАЛ З ЯКОГО МОЖНА РОБИТИ ФОРМИ

Лиття з чавуну виробляється в тривимірних моделях. Цим чином можливо створити більш детальний проект, у якого є складні кути, деталі і різні візерунки. Таке ретельне підготування моделі для лиття призводить до підвищення якості наших продуктів під кутом функціональності як і зовнішнього вигляду. Продукти сприймаються як цілісні і добротні без стиків і швів, які під час експлуатації можуть бути зіпсовані.

Jotul

МІЦНИЙ

З тієї ж причини що і виробники автомобілів, які виготовляють блоки двигунів з чавуну, Jøtul вирішив робити свої печі і дров'яні топки з того ж матеріалу. Коли ми поставляємо продукти, які розраховані на те, щоб продовжуватися поколіннями або навіть ще довше, ми не можемо йти на компроміси в питанні якості матеріалу. Ливарне підприємство дуже дороге і потребує великих інвестицій. Крім того введення в виробництво кожного каміна пов'язано з великими витратами які виникають через потребу створити нову модель форми. Однак не дивлячись на це, внаслідок ми отримуємо продукт, яким ви можете радіти довгі роки.

ЗАПАСНІ ЧАСТИНИ

Чавунні печі на дровах і топки складаються з великої кількості маленьких частин, які згвинчені один з одним. Між ними знаходиться тепло-стійка мастика, для того щоб топка була щільно ізольована. Можливість замінити кожну частину продукту в поєднанні з провідними на ринку умовами гарантії, а також доступ до запасних частин, дає кожному власнику продуктів Jotul почуття безпеки, в перебігу довгих років під час яких ви будете радіти вашим каміном.

Jotul

УХИЛ НА ПЕРЕРОБКУ ВТОРСИРОВИНИ І ТУРБОТА ПРО ДОВКІЛЛЯ

Виробництво камінів Jotul відбувається на підприємстві раніше відомим як Kråkerøy Verk в Fredrikstad в Норвегії. Місцеві пункти переробки вторсировини щодня постачають нам лом. Ми перетоплюємо його і переробляємо в сучасні каміни. У зв'язку з тим, що наше виробництво перебуває в самому центрі житлового кварталу, вимоги пов'язані з охороною навколишнього середовища, викидом забруднень, а також рівнем шуму вкрай суворі. Якщо поєднати це з тим, що в результаті спалювання деревини ми отримуємо оновлювану енергію з нейтральним викидом CO2, то можна спокійно стверджувати, що вибір продуктів Jøtul є кращим для навколишнього середовища і клімату.